Всички подстъпи към Южния плаж ще бъдат отцепени в събота сутринта. Днес бяха поставени метални решетки, които бележат трасето, по което ще преминават посетелите на грандиозното шоу на MTV.
 
В събота сутринта варненци и гостите на града, които са тръгнали за плаж, трябва да знаят, че централната алея към плажа, която води към ресторант „Морска тераса“ и всичко вдясно от нея в посока Морска гара, ще бъде със специален пропускателен режим и там ще бъде допускана само публиката на шоуто. Това означава, че голяма част от Централния плаж и целия Южен плаж ще бъдат затворени за други посетители до неделя. 
 
Ограждения са поставени край стената на Вълнолома преди Морска гара, над басейн „Приморски“, под Военноморския музей до Планетариума и стълбите, водещи към Централния плаж.

Очаква се над 150 полицая да охраняват събитието. Ще бъдат подсигурени десетки лекари и водни спасители. С бързи темпове на Южния плаж напредва изграждането на най-голямата сцена, правена досега в България. Конструкцията е наистина внушителна и по мащаби не може да се сравни с никоя досега, установи репортерска проверка. В зоната на събитието по плажа вече са разставени над 150 химически тоалетни, които ще могат да ползват посетителите на 12-часовия музикален маратон.

Припомняме, че MTV Presents Varna Beach 2017 ще се проведе на 15 юли, събота, на Южния плаж във Варна. Вече са ясни имената на всички изпълнители, които ще участват в най-мащабното събитие за 2017 година – международните изпълнители – Bebe Rexha, Steve Aoki, Jonas Blue, Redfoo, Tinie Tempah, Gorgon City, R3wire & Varski, Superhero Djs. и българските изпълнители – Поли Генова, Дара, Кристиян Костов, Павел и Венци Венц. Музикалният фестивал ще продължи близо дванайсет часа от обяд до полунощ. MTV ще запише едночасово шоу на живо, което ще бъде излъчено по всички водещи телевизионни канали на MTV, пише Varna24.bg.