Козмес Джарони, който беше задържан и обвинен за убийството на таксиметровия шофьор в Каменар преди два дни, остава в ареста. Преди минути състав на Варненски окръжен съд му определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

26-годишният мъж заяви пред съда, че е оказал съдействие на разследващите и ще продължава да го прави. Опитът му да склони съдиите за по-лека мярка за неотклонение обаче остана безуспешен.

В ареста остава и 23-годишната Ренета Козарева, която бе задържана заедно с Джарони. Основната причина за това е фактът, че и двамата нямат постоянен адрес и доходи, което би затруднило правосъдието и не изключва извършването на ново престъпление.

Защитата и на двамата се възползва от тежките заболявания на клиентите си. Освен диагнозите с нелечими заболявания, за които RNS писа, Ренета зави, че е бременна. Очаква се медицинско лице да се произнесе дали твърдението й отговаря на истината.

Припомняме, че RNS пръв съобщи в неделя, че е убит таксиметров шофьор в Каменар, като най-вероятния мотив е грабеж. Ден по-късно стана ясно, че 26-годишен мъж и 23-годишна жена са задържани от военните, пред чиято база е извършено убийството. Според близки и познати на двамата обвинени в убийството мъж и жена с тежки медицински диагнози.

RNS