На церемонията присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, депутатите от ГЕРБ – Пламен Манушев и Даниела Димитрова, кандидатът за кмет на ГЕРБ – Надежда Петкова и зам.-областният управител Красимир Николов – кандидат за общински съветник от ГЕРБ-Добрич
Официалното откриване на реновираната лекоатлетическа зала „Добротица“ се превърна в политически пиар по време на предизборната кампания, изцяло експлоатирано от ГЕРБ. Средствата за модернизацията са отпуснати от Министерството на младежта и спорта, чийто бюджет е част от държавния, който пък пълнят с данъци, такси и глоби данъкоплатците – българските граждани. На тържеството бяха и кандидатът за кмет на ГЕРБ-Добрич, Надежда Петкова, както и един от кандидат-съветниците – зам.-областният управител Красимир Николов, който би трябвало да е отпус от Областна администрация, за да участва в предизборната кампания.
За събитието в Добрич бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев. На церемонията по откриването присъстваха зам.-кметът на Община град Добрич Росица Йорданова, народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев, областният управител Красимир Кирилов и двамата заместник-областни управители Живко Желязков и Красимир Николов, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

0-02-0a-574c81e2e2021da098dd86502ac8001e8ff1a86708c629cffed7a368da7336fe_31ac9095
При откриването на реновираното съоръжение министър Кралев сподели, че е щастлив да присъства ан това събитие, като добави, че той самият като спортист е тренирал и се е състезавал в зала „Добротица“.
„Тази зала има принос в развитието на леката атлетика. В страната има две такива съоръжения и докато зала „Асикс Арена“ в София бе в ремонт, тук в Добрич се провеждаха зимните подготовки и състезания на българските лекоатлети. Радостен съм, че дадохме нов живот на това съоръжение“ – сподели още министър Кралев и припомни, че средствата за ремонта, които Министерството на младежта и спорта отпусна са в размер на 369 762 лв.
Официално малчугани от детските градини в града, които са първите състезатели, провеждащи турнир в обновеното съоръжение, и министърът на младежта и спорта откриха обновената зала „Добротица“ и ливнаха менче с вода.
Припомняме, че изпълнител на проекта е фирма “Арете строй” ЕООД. Ремонтът е стартиран в началото на април, като бе съобразен с тренировъчната програма на спортистите, които тренират в залата. Строителните работи обхванаха лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс.
С модернизирането си, спортното съоръжение ще обезпечи всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка. Това е предпоставка за развитието на спорта, както за професионални спортисти, така и спорта за всички, включително и за хора с увреждания.
Лекоатлетическата зала „Добротица“ се осъвремени и модернизира, с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания.
Зала „Добротица“ е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир „Академика“ и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането си залата ще има възможност да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.