От трите коментирани в управленската коалиция, Бойко Борисов избра четвърти. Поиска оставката на тримата министри, сочени като номинации на Делян Пеевски, в кризисен пиар, за да запази собствената си власт.

След като обяви война на Цветан Василев, на Васил Божков, министър-председателят тази вечер е решил да обяви трети фронт – срещу Пеевски. Премиерът е решил да се освободи от министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Решението е в типичния стил за Бойко Борисов, който сутрин говори едно, по обяд взема друго решение, а вечер реализира трето.

До преди часове премиерът и всички в ГЕРБ бяха категорични, че няма причина да се иска оставката на Горанов, заради успеха му с вкарването на България в чакалнята на еврозоната.

Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов с областните координатори на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов декларираха пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно. Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре, съобщиха от Министерски съвет.

По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

Борисов смята дали да излезе в отпуск и вицепремиерите да довършат мандат ГЕРБ 3