Повече от очаквано Бойко Борисов се опитва да тушира безпрецедентния резил, който натрупа в Кремъл, с визита в близката му Турция. Пак прогнозируемо, поканата за посещение дойде от южната ни съседка към него точно в момента, в който малцина му икономисват критиките за случилото се в Москва. Вербализирана е от второто най-високо ниво в държавата – премиера Бинали Йълдъръм.

„Турция покани премиерът Бойко Борисов на откриването на „Танап“

Ударно! Лаконично! Величествено!

Събитието е презентирано с патос като за откриване на нова екзо планета. Силно привързан към успехите на южната ни съседк, Борисов обещал да осигури високопоставено българско присъствие.

Церемонията ще се състои на 12 юни в град Ескишехир. Близката дата изпълва с трепет душите ни. Тази сутрин Цветан Цветанов, разясни, че графикът на премиера е изпълнен със събития половин година напред!

Можем само да сведем глави в знак на признателност към доказалия се по всички земни кълбета дипломат. В рамките на месец той успя да размести графика си така, че отскочи за няколко часа до Русия и ще отпътува за Анадола!

Тепърва предстои да ни бъде разяснено какви положителни с мащабите на космически ще са последствията от „високопоставеното българско присъствие на откриването на трансанадолския газопровод „Танап“ за България и за Вселената!

Всичките – с определящото присъствие на премиера Борисов!

Същият, който лекомислено пропусна възможността да е фактор в Европа и на Балканите! Пропиля шанса си той да кани държавни глави по подобни поводи, вместо да търчи по аналогични из чуждите държави!

трансанадолския газопровод "Танап"

RNS