Падане на температурите с опасни валежи от дъжд и сняг

ДОБРО УТРО! В 7,10 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 6°, които се усещат като 4°. Влажността е 100%. Видимостта е 3 км. Атмосферното налягане е 1018 милибара. Вятърът е от юг-югоизток със скорост 4 км/ч. Сутрешната разкъсана облачност ще прерасне в облачен ден с максимални температури до 13°.

В Добрич градусите са 7°. Влажността е 100%. Видимостта е 6 км. Атмосферното налягане е 1013 милибара. Вятърът е от юг със скорост 4 км/ч. Облачността е разкъсана, а през деня ще се задържи облачно с максимални температури до 10°.

Облачно е над Бургас. брич градусите са 7°, като усещането е за 6°. Влажността е 100%. Видимостта е 1 км. Атмосферното налягане е 1014 милибара. Вятърът е от север със скорост 5 км/ч. През деня ще е облачно ден с максимални температури около 12°.

5° е в Шумен, но усещането е като за 2°. Влажността на въздуха е 99%. Видимостта е под километър. Атмосферното налягане е 1015 милибара. Вятърът е от запад-северозапад със скорост 11 км/ч. Има мъгла, а през деня ще бъде облачно с максимални температури около 8°.

Над по-голямата част от страната още преди обяд по високите котловини дъждът ще премине в сняг. В планините вече вали сняг. В София – дъжд. Ще се образува снежна покривка между 5 и 10 см и ще се задържи през деня. С навлизането на доста студен въздух температурите ще паднат. Температурите ще са без съществен дневен ход и минималните ще са между минус 1° и 4°, малко по високи в югоизточните райони. Максималните ще са от 1 – 3° на много места в Западна България до 7 – 13° в Югоизточна.

Оранжев код за силен дъжд и сняг е обявен днес за 17 области. За Варна Шумен и Бургас предупреждението е за дъжд с прогноза за 15 – 20 литра на квадратен метър.

RNS