Четирите водещи партиини формации с претенции да управляват след предстоящите парламентарни избори буквално се надцакват да купуват махалите, в които са съсредоточени българи от ромски и турски етнос. Колкото и да платят, повечето бюлетини ще са недействителни, а останалите – с объркани преференции, категорични са източници на RNS.

Истински войни за територия, влияние и манипулативност текат в момента в политическото пространство. Представители на партии търсят лобисти, преговарят с тартори, уточняват пари, схеми за изплащане, начин на гласуване. Офертите валят една след друга и в двете посоки.

„Към досегашните „трима силни“ се присъединява и партиен проект, който за първи път ще участва в изборите за НС. Всички заедно искат да си осигурят гласовете на махлите, вероятно надявайки се, че срещу заплащане, жителите им ще са гарантирани гласоподаватели. Истината обаче е съвсем друга. Ромите ще вземат парите от всички, които им предлагат. След това, защото са неграмотни, ще объркат бюлетините, превръщайки ги в недействителни или с „неочаквани“ преференции. Като теглим чертата, ще стане ясно, че са дадени едни сериозни средства, с които претендентите се опитват да компенсират липсата на програма или неосъществимата налична.“, категорични са наши източници. Според тях е време да се осмислят два факта – времето на менте-героите отмина и с честност се печели повече, отколкото с пари.

Остава да видим коя партия кои „честни“ хора, от които се очаква да реализират коректно обещанията ще предложи за депутати.

RNS