Патриарх Неофит пожела новата година да е изпълнена с добра воля и пориви към добро

Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна, изпълнена с всяко Божие към нас благословение, с добра воля, с нови надежди и с още по-вдъхновени пориви към всичко онова, което е добро, справедливо и съгласно с Божията воля, както се моли църквата в този ден и както дълбоко в душата и в сърцето си желае всеки от нас. Това каза в словото си патриарх Неофит на молебена за благословение на Новата 2017 година в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

„И така, подражавайки на Бога и живеейки в мир, в добросърдечие и взаимна любов (Еф. 5:1-2), да въплъщаваме вярата си в дела на щедрост и добротворство, призова българите Негово светейшество. С благодарност към Всеподателя за всички Негови благодеяния и за великата Му милост към нас отново посрещаме Новолетието с молитва, любов и с нова надежда, и с поглед, отправен в бъдещето“, каза патриарх Неофит.

„Божието благословение и неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честита, мирна и от Бога благословена 2017 година“, пожела българският патриарх.

RNS