Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Добрич, се кандидатира за втори мандат, сочи справка със страницата на Висшия съдебен съвет. Пламен Николов вече е депозирал документите си за участие в конкурса, включително и концепцията си за работата й през новия мандат. Близки до магистрата твърдят, че ако няма други претенденти, е твърде вероятно той безапелационно ще спечели отново шефското място.

До крайният срок за подаване на задължителната документация в конкурса обаче, има още седмица. Не е изключено надеждите на Пламен Николов да бъдат попарени.

Припомняме, че Николов преживя наколко проверки по сигнали за нарушаване на трудовата дисциплина, една от които и комплексна. Знаково по времето на неговото управление заместничката му Виолета Великова и посдъдимата тогава обвинителка Румяна Желева се опитваха да прикрият сина на зам.-шефката, задържан с наркотици. Самата Великова бе поискана поименно от Пламен Николов за негова заместничка в противоречие с концепцията, заради която първия път спечели конкурса. В нея се твърдеше, че поради ниската натовареност, Окръжна прокуратура – Добрич, няма нужда от втори зам. на административния ръководител.

В годишния анализ на прокуратурите Добричката е класирана под средното ниво на успеваемост. Във ВКП има и нарочен доклад за порочните практики в същото поделението на държавното обвинение.

Самият Пламен Николов твърди пред журналисти: „Въпреки, че съм ръководител, аз съм в ролята на измамения съпруг в Добричката прокуратура. Последен научавам какво се прави!“.