Добричкото поделение на МВР подготвя серия от мероприятия за недопускане нарушения на обществения ред във връзка с представянето на последната книга на Александър Йорданов в града утре.
Очаква се засилено полицейско присъствие в района на регионалната библиотека „Доба Габе“, където от 18 ч. седесарят ще презентира „Патриотични уроци“. Все още няма официални данни какво ще предприеме НАТО по опазване живота и здравето на видния евроатлантик.
Варненецът наскоро издаде книга, с която има амбиции „да попълни пропуснатите в училище знания“ на българите. Преди дни той бе поставен и на 6-о, избираемо място в листата за евродепутати на ГЕРБ за предстоящите избори.
През годините Александър Йорданов предизвика не един скандали с непремерените си и груби изказвания, повечето от тях брутално изкривяващи историческата и обективна истина. Включително и заради злобните, неприлични критики към деца, изпълняващи песни на руски език.
Призиви към добричлии да присъстват на мероприятието в библиотеката днес отправиха местните русофили и представители на партия „Възраждане“. Лидерът Костадин Костадинов призова на дебат Александър Йорданов. Същото направи и с друг виден интерпретатор на историята – Иво Инджев. При гостуването на последния в Добрич, тезата му, че Руско-турската Освободителна война, всъщност е поробваща за България, предизвика остри реакции у част от публиката.
Не е ясно с какво Александър Йорданов ще отвърне на упреците, че той и партията му – СДС, буквално фалираха държавата и оставиха хиляди добруджанци на улицата, унищожавайки местната индустрия. Ние обаче искаме всеки да понесе отговорност за делата си, без значение колко власт има, категорични са от „Възраждане“.
Те са единодушни, че появата на „знаковото лице на СДС“ в град, съсипан от същата партия, в ролята на поучител е проява на изключителeн цинизъм.
Междувременно стана ясно, че жалби от Атлантическия съвет, притеснени от гнева на добричлии, са депозирани в прокуратурата и в полицията. Както и в ДАНС, вероятно защото същите определят Александър Йорданов като обект от националната сигурност на РБългария.
Все още не е ясно как по казуса ще се намеси НАТО, чийто самоотвержен „Павлик Морозов“ е въпросния.