Полиция блокира Балчишко, застъпници отказват да участват в изборите

Невиждано присъствие на полицай буквално са блокирала Балчишко в навечерието на изборите за общински съвет, които ще се проведат утре, съобщиха местни жители.

Униформени има на всеки ъгъл, питат кой къде отива, правят проверки. Заради видимия интерес на държавата много застъпници са отказали да бъдат такива, оплакаха се различни партии.

Очаква се утре в Балчик лично да пристигне зам.-председателят на управляващата партия Цветан Цветанов.

До изборите за ОбС в Балчик утре се стигна, след като съдът призна резултатите от проведените през м.г. за недействителни и бе касиран. Тогава се оказа, че има сериозни грешки при броенето и отчитането на бюлетините, както и при попълването на протоколите от секционните избирателни комисии.

Изборите за общински съветници в Балчик ще се проведат по стария избирателен закон. Право на глас, без да е задължително, имат 17 900 души. Регистрирани са 5 партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ и Движение 21, както и две местни коалиции – на „ВМРО-БНД” и „Силен Балчик”, и един инициативен комитет, който издига независим кандидат. Мандатите в Общинския съвет на Балчик са 21. Избиратели в общината ще гласуват в 35 секции.

 

 

 

 

RNS.bg