Петгодишните усилия на бившия президент Росен Плевлениев да се пребори с Владимир Путин и да ни вмени, че Русия ни е основен враг, се увенчаха с изготвения документ от третото правителство на Бойко Борисов. Същият днес беше представен в Парламента.

На 28 юли т.г. правителството на САЩ обяви за враг Русия, редом с Иран и Северна Корея, подписвайки за нови санкции срещу европейската държава. Официализирането беше свързано главно с налагане на санции за всички, които извършват сателитни дейности по реализирането на „Северен поток“, както и спрямо банкови институции.

Каква е пряката икономическа или каквато и да е полза от правителствената декларация, освен чинопоклонничество към САЩ, не е ясно.

Тезата в НС бе защитена от скандалния Антон Тодоров. Авторът на труда „Шайка“, описващ престъпното управление на ГЕРБ с имена и факти, е народен представител от управляващите.

Синът на нереализирал се герой на социалистициския труд, лежал в затвора за убийство, наскоро нарече противниците на Бойко Борисов „въшльовци“, неуморният демагог Тодоров поиска нови санкции за Русия, без да мотивира наложителността им.

RNS