Предстоящ скандал! Бюджет 2018 виси на 2-3 гласа!

Гласуването на Бюджет 2018 г. ще предизвика поредния скандал в Народното събрание. Източници на RNS са категорични, че съдбата на основния финансов документ за идната година буквално виси на 2-3 гласа.

В основата на раздора този път се очаква да бъде ДПС. Депутатите на движението са категорични, че ще приложат всякакви средства, за да преформатират властта. Това, според тях се налага, заради участието на патриотите в управляващата коалиция. Темата се коментира вече няколко пъти, като всеки пореден е все по-остро. В последните дни буквално беше поставен ултиматум ГЕРБ да извадят от властта Обединени патриоти под заплахата, че Европа ще научи кой с кого управлява.

Според неофициална информация ДПС няма да подкрепят Бюджет 2018, за разлика от повечето случаи на основни решения, в които те са на страната на ГЕРБ.

Против управляващите изцяло са БСП, които на проведения преди дни 49-и конгрес решиха да атакуват властта с вот на недоверие.

Очаква се Воля също да откаже подкрепа на бюджета, след като Бойко Борисов отхвърлил предложението Веселин Марешки да заеме мястото на Валери Симеонов, който е формалния повод за напрежението.

Пълната мобилизация на ГЕРБ и Обединени патриоти предполага не повече от 2-3 гласа повече в тяхна полза. Ако някой от депутатите им не присъства, е напълно вероятно бюджетът да не бъде приет.

RNS