„Варна вече изпреварва Бургас по развитие – с всички тези проекти, които правим!“

Това е заявил премиерът Бойко Борисов, вероятно силно повлиян от високата температура на въздуха по повод старта на ремонта на бул. „Левски“.

Проектът е на стойност 75 млн. лв., които ще бъдат осигурени от правителството, съобщиха от канцеларията на кмета Иван Портних.

„Днес е изключително важен ден, защото стартираме един от най-мащабните инфраструктурни  проекти за Варна за последните десетилетия. Благодаря на премиера и на правителството, че подкрепят града в усилията да решим проблема с трафика в града. Вярвам, че след една година Варна ще се радва на коренно променена инфраструктура“, каза кметът Иван Портних.

„Уверен съм, че при една мека строителна зима този обект догодина ще е готов. Никой не вярваше в София и за „Телевизионната кула“, и за „Черни връх“, и за „Ситняково“, но обектите са факт. Варна е морската столица и затова подхождаме по този начин, за да се реши сериозен проблем“, каза премиерът Бойко Борисов.

Проектът обхваща района от кръстовището на бул. „Васил Левски“ с ул. „Подвис“ и ул. „Брегалница“, до крайбрежната ул. „Девня“. Предвижда се разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива, като бул. „Левски“ ще преминава под тях. Така той ще изпълнява предназначение на скоростно трасе.

На събитието присъстваха председателят на ОбС Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев, шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, народни представители, зам.-кметове.