Поредната снимка на течаща кална вода от чешма в Добрич, публикува в социалната мрежа Desislava Atanasova днес. Течността, която се налива в кофа прилича повече на вкиснала и разредена боза, със съответния цвят, гъстота и пенливост.

Снимки с мръсна вода, пълна с видимо големи частици от неизвестен произход, системно се публикуват във Фейсбук от добричлии.

кална вода, добрич

Системно и РЗИ изпраща съобщения, че при поредното изследване на проби от питейна вода, показват, че тя е годна за пиене от хора.

Това поражда основателни съмнения, че или пробите за изследванията са от вода извън Добрич, или длъжностни лица укриват истината и поставят на в риск здравето и живота на добричлии.

Ето защо призоваваме следващия път лично лаборантката във „ВиК – Добрич“ АД и колегите й от РЗИ – изследващи водата и подписващи се под справки, че тя е годна за пиене, лично да изпият по няколко чаши от нея.

кална вода, добрич

Предварително уточняваме, че сме скептични, че същите ще го направят докато убеждават малки и големи добричлии, че няма проблем да пият това нещо всеки ден.

rns