Двама мъже са със 72-часово задържане във връзка с палежи в Добрич, научи ексклузивно rns. Очаква се утре прокуратурата да им поиска постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ пред Добричкия окръжен съд.

Според източници от разследването двамата са уличени в палежа на джип, собственост на Митьо Пилето и в опит за палеж на баницарница и заведение в Добрич. Единият от тях е известен с прякор Призрака.

Срещу задържаните има категорични доказателства за съпричастност към извършените престъпления, категорични са държавни обвинители.

Припомняме, че на 24 декември в 7,20 часа в полицията се оплакал 44-годишен добричлия. Той разказал, че по рано същия ден неизвестни лица са направили опит да запалят покрива на стопанисвания от него обект – ресторант на ул. „Горски извор“ в Добрич. Около 30 квадрата от покрива над входа на ресторанта били залети с лесно запалима течност и били запалени хартии.

Направен е и опит за палеж на баничарница на пазара в ж.к. „Балик“. Инцидентът е от 25 декември. Неизвестен изрязал отвор в задната врата на обекта и разлял чернокафява течност. Баничарницата се охранява от частна фирма.

Продължава и разследването по запалените коли на свидетелите по „суджукгейт“. След огнения атентат един от тях и семейството му са с охрана, назначена от Специализираната прокуратура.

Според официалната статистика на ОД МВР – Добрич, палежите през 2018 г. са по-малко от аналогичното престъпление през 2017 г.

Снимката е илюстративна