ДОБРО УТРО!

В 8,30 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е -5°, които се усещат като -14. Има незначителна облачност и така ще остане през деня. Влажността на въздуха е 55%. Атмосферното налягане е 1029 милибара. Вятърът е северен със скорост 33 км/ч. Максимални температури ще достигнат -1°.

Слънцето изгрява в 6,55 ч. и залязва в 17,49 ч.

В Добрич градусите в този час са -7, но се усещат като -16°. Облачно е. Влажността на въздуха е 45%. Вятърът е от север със скорост 31 км/ч. През деня ще е облачно. Максималните температури ще достигнат до -2°.

-3° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като -13. Вали сняг. Влажността на въздуха е 60%. Вятърът е опасно силен – от северен със скорост 54 км/ч. През деня ще остане облачно. Максималните дневни температури ще достигнат -1°.

Сняг вали и над Шумен. Температурата на въздуха е -6°, които се усещат като -14°. Влажността е 50%. Вятърът е северозападен със скорост 24 км/ч. По обяд за малко слънцето ще разкъса облаците. Максималната температура ще достигне -2°.

Към 6 ч. тази сутрин температурите на въздуха в страната са в интервала от -10 ° до +3°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в цялата страна.

Дъжд вали в област Смолян. Сняг вали в цялата страна.

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла:
– до 50 м. в района на гр. Ст.Загора.
– до 100 м. в района на гр.Враца, гр.Плевен и гр. Сливен.

Пътят Добрич-Варна, през Кичево има значително количество сняг. През Стожер има заледени участъци.

Днес до обяд над страната ще има валежи от сняг в комбинация със силен северен и североизточен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек. В планинските райони ще има условия за виелици и навявания.

Обявен е жълт код за валежи от сняг и вятър е обявен в цялата страната.

Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка, която ще бъде около 5 – 10 сантиметра, а по планинските проходи и повече.

СНИМКА Костадинка Христова
rns