Проф. Валентин Игнатов награди две сестри от Детското на „Св. Марина“, изродили по спешност бебе

3-годишен пациент на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, се сдоби с братче след професионалната намеса на две медицински сестри от Детското отделение, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Двете медицински сестри успешно влезли в ролята на акушерки по време на нощно дежурство в Първа детска клиника с ДОИЛ. При майката на 3-годишен пациент, която като придружител на сина си е била в отделението, настъпило преждевременно раждане. Дежурните медицински сестри Ивелина Цанева и Миглена Димитрова веднага реагирали професионално в необичайната за болницата и отделението ситуация, като акуширали майката. Те предприели своевременни действия по клампиране на пъпната връв и се погрижили за новороденото до пристигане на екип на „Бърза помощ“ и привеждане на майката и новороденото в АГ болница – Варна.

Така във варненската университетска болница „Св. Марина“, която не разполага с АГ отделение, в ръцете на медицинските сестри Ивелина и Миглена от нощната смяна проплаква момченце с тегло 2400 грама, въпреки, че раждането за майката било съвсем неочаквано.

sestri

Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов поздрави и награди двете медицински сестри за достойното им поведение.

RNS