Денонощие след публикация на RNS, МВР напълно потвърди новината, че пасажерите от цял самолет са влезли през ГКПП-Летище София, без задължителния граничен контрол.

Напук на постоянните хвалебствия, че сме сигурна външна граница на ЕС, че трябва да бъдем приети в Шенген, че сме безмилостни към евентуалния трафик на терористи, по време на европредседателството ни и часове преди пристигането на турския президент у нас, пътниците са „проверени“ само по списък. КОЙ ОТ МВР ще поеме отговорността, че зад всяко конкретно име стои същия човек, а не терорист, е пълна мистерия.

Преди минути стана ясно, че със заповед на директора на ГД “Гранична полиция“ е образувана проверка за дисциплинарни нарушения на служители от ГКПП Аерогара София. От МВР уточняват, че в бордовия списък не е имало имена на обявени за издирване лица.

Както първи писахме, на 20 март т.г. пасажерите от полет Париж-София, са пропуснати през Терминал 2 без да бъдат проверени. Единствената служителка на място безуспешно е призовавала колегите си да дойдат и да си свършат служебната работа, научи още RNS.

Припомняме, че шеф на граничното полицейско управление на летището е Явор Русинов. Същият беше сред разследваните за разбит канал за извеждане на мигранти с фалшиви документи през летището в средата на миналата година.

Ситуацията в момента е показателна колко разграден двор е РБългария.

RNS