Вчера преди обяд българката, която „разрева“ премиера, напусна Родината си през Летище Варна, за да живее детето й.

Красимира се бори 13 години за собственото си дете и за всички деца с увреждания в България. Тя заяви, че войната продължава от Холандия, но реално изгуби битката с ГЕРБ-реалността.

Преди да отговорим на премиерското хленчене „няма ли малко човечност“, припомняме: първо бяха ромите, които се гавреха публично и безнаказано убиваха конете. После изпратихме зад граница лъвовете, признавайки, че не може да оцелеят при нас. Хиляди деца се образоват и отказват да се върнат в България заради „системата“. Сега са наред най-безпомощните – родителите с децата с увреждания.

Има нещо дълбоко греховно и трагично кармично в тази злокобна поредица, лишаваща ни от отколешните ни символите като нация и от бъдеще чрез децата ни.

В отговор на премиерското питане „няма ли малко човечност“, ще припомним, че зам.-председател на НС от ГЕРБ отказа да пусне в сградата на Парламента представители на хора с увреждания заради надписа на фланелките „Системата ни убива“.

Същата „система“, който позволява да съществуват уроди, които коментират публично: „Кой е виновен на тая, че е родила инвалид“ и „Това дете не го харесвам. Майка му е комунистка. Иска да живее без да се труди“ и много други нечовешки тези.

Вчера същият прехвърли цялата отговорност за скандала на шефа на охраната на сградата. Но, междувременно, макар и невинен, се извини.

Днес в ГЕРБ-държавата, нищо не е променено нито за хората, нито за децата с увреждания. Утре –  със сигурност ситуацията ще е същата.

Изводът е само един: Докато премиерът се прави на вселенски помирител и ревностен лобист за Западните Балкани, а от телевизиите ни заливат с новини за проспериращ и благоденстващ български народ, председателстващата ЕС България произвежда здравни емигранти.

А, впрочем – дъщерята на Красимира – Пасионария, не е родена с увреждания. Тя е инвалидизирана след заболяване от вирусен минингит. Самата Красимира емигрира, защото отказва да плаща заплатите на държавната администрация.

Коментарът е излишен!

RNS