Съюзът на работодателите в България категорично застана в подкрепа на вицепремиера Валери Симеонов и заплаши с протести, ако продължава искането за неговата оставка.

Самият Симеонов арогантно разясни, че стои зад всяка своя дума и колкото и демократична да е държавата, неговата оставка може да се получи само, ако я поискат трима души.

Припомняме, че вицепремиерът продължи безпрецедентната линия към майките на децата с увреждания, след като премиерът възстанови социалният министър на поста му със задачата „да ми ги махне тия от главата“.

„Няма да позволим уличният натиск да разрушава демокрацията и държавността. Това е хунта. Припомнете си как на този площад преминаха 20 000 протестиращи. Не вярваме да искате да се повтори. Във властта се влиза с избори и така се напуска, коментираха на пресконференция от Съюза на работодателите. Едни предсрочни избори ще съсипят развитието на държавата.“, заявиха работодателите.

Ето какво разясни високомерно на журналистите Валери Симеонов, който иначе все се оплаква, че не бил разбран правилно:

 

„Всеки може да иска оставка. Особено политическа партия. Оставката обаче е самостоятелно решение по лични, морални причини или по политически решения.

По първата възможност – аз не смятам че съм виновен, второто може да го решат трима души, които ме задължиха да съм вицепремиер.

Стоя зад всяка своя дума. Боли, не боли това е истината. Аз съм я казал, и ще продължавам да го правя.

Когато 3-ма души поискат оставката ми – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, ще я подам.

Протестите на БСП не ме притесняват!

Няма за какво да се извинявам!“

Тази вечер в 18 ч. пред сградата на Община Варна ще се проведе протестен митинг против поредното антидържавническо поведение, демонстрирано от Валери Симеонов.

Междувременно премиерът Бойко Борисов определи изказването на вицето си като недопустимо и за пореден път се извини вместо него.

rns.bg