Депутатите от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) обявиха, че снемат доверието си от Волен Сидеров като и.д. председател на парламентарната група „Обединени патриоти“.

„По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11 септември 2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, народните представители от НФСБ заявяват, ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев“, се посочва в писмото. От партията посочват, че публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина, в това число и в Русия, по никакъв начин не следвало да се обвързват с НФСБ.

Това е поредният разнобой между формациите в патриотичната коалиция. Само преди няколко дни партийната телевизия на „Атака“ – „Алфа“ спря излъчване, а ден по-късно на екрана от телевизията пускаха кратки становища на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който критикува Валери Симеонов заради изказванията му преди дни по църковните въпроси в Украйна и Македония. Преди дни НФСБ призоваха родната православна църква да признае тази в Украйна, което пък не се одобрява от Сидеров. Атакистът дори обвинява Симеонов, че е човекът на Сорос в правителството.

Малко по-късно всички депутатите от НФСБ дадоха изявление, за да разяснят причините за решението си. Така Валентин Касабов обясни, че то е заради „поредните лъжи“ в телевизия „Алфа“, визирайки надписите и съобщенията от името на Сидеров срещу Валери Симеонов.

„Това са поредните лъжи и действия срещу „Обединени патриоти, голямата коалиция и България“, каза Касабов и уточни, че интересите на Сидеров са срещу тези на България, цитира monitor.bg.

СНИМКА bTV Новините