Всички защитават Николай Нанков и не обелват дума за Лиляна Павлова. Против оставката на настоящия регионален министър преди час се обяви и вицепремиерът Валери Симеонов. По-рано днес същото направи другият зам.-министър председател Красимир Каракачанов. Повече от сигурно е, че мнението им е ще сподели и Веселин Марешки.

ЗАЩО ОБАЧЕ ВСИЧКИ МЪЛЧАТ ЗА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ, КОЯТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ПОЕМЕ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА, ПОХАРЧЕНИТЕ МИЛИАРДИ И СТОТИЦИТЕ ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА?

Същата Павлова, която продължава да е министър с всички екстри за положението, въпреки, че европредседателството приключи преди месеци!

Покрай невинния Нанков, с невинност се окичват още двама министри. Първият – незнайно защо все още неподсъдим за убийство. Вторият – доказал многократно, че държавата е разграден двор за всякакви.

В България е ясно, че богат и овластен не носят наказателна отговорност. Няма пример за обратното.

В последните дни премиерът Бойко Борисов се опита да внуши, че партията му е политически отговорна. Че „невинните му министри“ ще понесат политическата отговорност за малка част от безобразията в държавата.

Часове след изявлението му вече е ясно, че никой не му обръща особено внимание.

Против оставките са повечето депутати от ГЕРБ – в голямата си част хора, които трудно биха се препитавали така охолно далеч от жълтите павета. Против са и коалиционните партньори. Дежурният подкрепящ ГЕРБ и все биещ се в гърдите, че няма нищо общо с управлението – Марешки, също ще гласува против оставките.

Накрая ще излезе, че видите ли Борисов е много отговорен, но обкръжаващите го не му позволяват да прояви това си качество в завършен вид.

Както вече казахме – Борисов не за първи път и този, ще бъде бойкотиран от партията и партньорите си.

Въпросът е дали всичко от поисканите и дадени оставки, до отказа да бъдат приети е просто добре режисиран цирк или просто никой не бръсне Бойчето за слива?

Ситуацията е трагична без значение кой от двата отговора е верният!

RNS