Двама мъже от Дългопол са уличени в кражба на инструменти и техника от строителен обект на територията на РПУ – Несебър, съобщиха от пресцентъра на бургаската полиция. 

Престъплението е извършено на 7-ми май. Извършителите разбили прозорец на фургон и задигнали всичко, намиращо се вътре.

След оперативно издирвателни действия са установени и задържани извършителите на деянието – това са криминално проявените и осъждани : С.С., 51 годишен и И.А., 41 годишен, и двамата от Дългопол.

Двамата мъже действали в различна степен на съучастие, като транспортирали откраднатите вещи с л.а. „Рено Клио”, с бургаска регистрация. Констатирано е, че част от откраднатите вещи се намират в Дългопол и Варна. Със съдействието на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Провадия и Първо Районно управление – Варна, са открити и иззети множество от откраднатите инструменти и техника, като изземването е осъществено от три адреса в Дългопол и заложна къща във Варна/.

Уточняваме, че С.С. има 15 регистрации за кражби, телесни повреди, бягство от затвора, а И.А. – 18 регистрации за кражби, измами и управление на автомобил след употреба на алкохол.

Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за кражба, извършена в условията на опасен рецидив и в съучастие, като задържането им е удължено с прокурорско постановление за срок от 72 часа.

RNS