След като премиерът Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се извиниха за изказването на вицепремиера Валери Симеонов, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени с уж болни деца„, днес управляващата партия отново трябваше да поднася извинения след изказване на депутат от коалиционния партньор, съобщи Дневник

Вчера народният представител от партията на Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Петър Петров заяви пред „Дарик“, че „тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти“. В аудиозапис, качен на сайта на радиото, той добавя, че е „виждал това чудо, как тези деца, ненормални във всяко едно отношение, как изнасят концерти, как рисуват“. Няколко часа по-късно депутатът на „Обединени патриоти“ се отрече от думите си.

„Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил. Мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито друг колега от нашата парламентарна група. Мога само да се извиня за тези, отново, неудобства, които създаваме. Това е в политиката – трябва някой път да се извиняваш и за други грешки, но няма как“, заяви Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, цитиран от БНР.

Малко по-късно депутатът от БСП Антон Кутев прочете декларация от трибуната на Народното събрание, в която разкритикува думите на Петър Петров. Според него народният представител от „Обединени патриоти“ е „нелеп“ и „трябва да бъде изхвърлен“ от парламента. Според него ГЕРБ носят отговорност за действията на коалиционните си партньори.

Един от съпредседателите на „Обединени патриоти“ – Красимир Каракачанов, добави, че няма как да поиска оставката на Петров, тъй като той е представител на НФСБ, а не на ВМРО.

„Ако някой не може да се изразява правилно и не го разбират постоянно, по-добре да не се изразява“, каза вицепремиерът и министър на отбраната.