събота, 4 юли, 2020
Румен Петков: Да арестуват премиера, той призна, че работи за чужди интереси

Румен Петков: Да арестуват премиера, той призна, че работи за чужди интереси

Да сложат белезници на премиера Борисов за работа в полза на чужда държава, тъй като самият е направил признанието, че е работил в полза на чужда държава след посещението на Хилъри Клинтън, когато е спрял два проекта в полза на България – „Белене“ и „Турски поток“.

Такова предложение направи председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков в студиото на Нова телевизия.

По думите му случващото се с ареста и разпитите на членове на движение „Русофили“ е повече от нелепо и нещата излизат извън възможността да бъдат коментирани нормално.

„Ако руският шпионаж има за авангард тези хора, значи руснаците са много зле“, заяви Петков.

По отношение на фигурата на Леонид Решетников, Румен Петков заяви, че той е пенсионер и не разполага с възможностите, ресурсите и инструментариума да има голямо влияние. Решетников е едно митична фигура, заяви Румен Петков.

Оценката на Румен Петков е, че случилото се вчера е ескалация на това, което се случва всеки път преди избори – деление на русофили и русофоби, бутане на мавзолей, ритане на паметници, само не и да си гледаме българския интерес.

„Ако това е новият оригинален прочит на 9 септември, не знам какво да очакваме“, заяви Румен Петков, според когото този прочит на историята е вандалски и неграмотен, агресивен и арогантен.

Акцията срещу „Русофили“ била кьорфишек заради декларацията на МВнР.

Целта била да се отклони общественото внимание от недипломатичността на ведомството ни, съобщава news.bg.