Руски звезди пропищяха от наш курортен комплекс

18 емералд

Някога с удоволствие почивах със семейството си в България, а сега пребиваването ми там е мъчително. Това твърди руската певица, актриса и водеща на токшоуто „Лолита. Без комплекси“ на Първи канал Лолита Милявская в обширно интервю за „Комсомольская правда“.

Заедно с мъжа си Дмитрий и дъщеря си Ева тя притежава апартамент в курортния комплекс от затворен тип „Емералд“ край Слънчев бряг. След нея жилища там са купили и певците Филип Киркоров и Надежда Бабкина, музикалните продуценти Максим Фадеев и Евгений Фридланд.

Скоро след инвестицията обаче всички съжалили горчиво, твърди Милявская. Мислели, че купуват елитни жилища, а след като се нанесли, трябвало да понасят миризмата на близката свинеферма. Оказало се, че всичките отпадъци както от свинарника, така и от пречиствателните съоръжения, се изливат „под носа“ им – направо в морето.

Писахме жалби и постигнахме справедливост – отведоха канализацията на 2 км от Слънчев бряг според евроизискванията“, разказва Лолита. С това обаче неприятните изненади не свършили. Веднъж, пристигайки в българското си „гнездо“, синът на Бабкина Данила Заседателев намерил в хладилника развален салам. Така се изяснило, че докато звездните стопани отсъстват, управляващата компания дава жилищата им на туристи. „Понякога туристите са толкова много, че за да може собственик да легне край басейна, трябва да стане в 6 ч., да си запази място с хавлията. Но ако я остави без надзор, я намира захвърлена на боклука“, възмущава се певицата.

По думите й управляващата компания не само не плащала на собствениците, че ползва жилищата им, но им разпределяла и таксите за комунални услуги, ползвани и от туристите. В знак на протест част от собствениците отказали да плащат огромните суми и се стигнало до прекъсване на електричеството и водоснабдяването на целия комплекс. Лолита не била сред длъжниците, но въпреки това й се наложило след успешните гастроли да отдъхва без ток. Зачестили и скандалите със съседите, които според разказа й внезапно охладнели не само към руските собственици, но и към деветте семейства англичани в комплекса.

За капак в началото на май съсед на певицата подал в полицията в жалба, че тя пристига в България не за да почива, а да го убие. За щастие, бързо се изяснило, че човекът се нуждае от лечение. След консултация с адвокат обаче тя разбрала, че според българските закони не може да го съди за клевета или лъжлив донос.

Според Лолита от няколко дни в „Емералд“ няма ток и вода. Управляващата компания твърдяла, че 70% от собствениците не са плащали с години. Певицата е от останалите 30%, но потърпевши са всички. Тя се е пренесла в друго жилище в България, което преди години купили с мъжа си. Дори е приютила съседи, за да не бъде съвсем съсипан отпускът им. От управляващата компания им предложили „решение“ – да купят за 900 000 евро съоръженията, осигуряващи електричество, водоснабдяване и канализация.

Неотдавна инвеститорите в комплекса разбрали, че той е незаконно построен на територия на бивш пионерски лагер. Собствениците на земята спечелили всички дела по закона за реституцията и се оказало, че около 700 души са си купили въздух.

Вчера разговарях с Филип Киркоров. Той също е възмутен. Заедно ще мислим как да се отървем от този кошмар“, споделя певицата. По нейни изчисления продажбата на жилищата сега би им донесла загуби, тъй като имотите в България са поевтинели двойно. Но и без това кой ще ги купи без ток и вода?