ДОБРО УТРО!

В 6,45 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 17°. Облачно е. Влажността на въздуха е 88%. Видимостта е 10 км. Атмосферното налягане е 1013 милибара. Вятърът е променлив със скорост 11 км/ч. През деня ще е предимно облачно. Максималната дневна температура ще достигне 24°.

Слънцето изгрява в 5,44 ч. и залязва в 20,27 ч.

В Добрич градусите са 15. Ясно е. Влажността на въздуха е 87%. Видимостта е 10 км. Вятърът е със скорост 11 км/ч. Максималната дневна температура ще достигне 25°.
16° е в момента в Бургас. Ясно е. Влажността на въздуха е 94%. Видимостта е 6 км. Вятърът е със скорост 7 км/ч. През деня ще има разкъсана облачност. Дневните температури ще достигнат 26°.

Ясно е над Шумен. Термометрите сочат 17°. Влажността на въздуха е 94%. Вятърът е от изток със скорост 13 км/ч. Ще остане слънчево. Максималните дневни температури ще достигнат 26°.

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Днес вятърът от северозапад за кратко ще се усили и с него в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни превалявания, на места и с гръмотевични бури, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията главно в часовете след обяд и през първата половина от нощта. По-голяма е вероятността за валежи в Западна и Централна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък – в източните райони. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните – преобладаващите максимални ще са между 23° и 28°, минималните – между 10° и 15°.

С напева на вятъра
СНИМКА Диди Христова
RNS