„Всички животни в общинския приют за безстопанствени кучета са живи и здрави, хранят се по два пъти на ден, осигурена е вода. На част от животните се прилага общоукрепваща терапия, заради ниските температури, каза д-р Татяна Мура, ветеринарен лекар в кучкарника. Осигурени са топли постелки в дървените колиби на четириногите. В момента пребиваващите животни са 102, 184 кучета са били осиновени през миналата година от физически лица. Няма проблеми с достъпа до приюта, той е отворен, осигурено е постоянно лекарско наблюдение. Повече от 15 доброволци помагат ежедневно на служителите от кучкарника.“

Това е официалното съобщение на общината „по повод разпространена информация за „бедстващи“ животните в общинския кучкарник.

Всички, които са свързани с това прессъобщение или не са на този свят, или нямат реална представа какво – ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, се случва в Каменар. Третата възможност е длъжностни лица в Общината да са толкова нагли и обсебени от идеята да крадат, че  са забравили елементарните понятия в този живот. И за тях следващите снимки

каменар

представляват: „ВСИЧКО Е НАРЕД В ОБЩИНСКИЯ КУЧКАРНИК“. Съобщението е изпратено днес, след като природозащитници алармираха на 7 януари за ледена епоха в Каменар. Освен десетките снимки те публикуваха и видео, от които ясно се виждат потресаващите последици от поредната загриженост на община Варна към кучетата в приюта, които се отглеждат единствено заради заплатите на чиновниците, в разрез с всички правила. Вместо да се кастрират и пускат на улиците, общинската дирекция, ръководена от зам.-кмета Тодор Иванов, отглежда четириногите като повод за получават десетки роднини, любовници и братовчедки заплати на поредното място за „усвояване“.

Веднага след публикуването на снимките и видеото природозащитниците бяха упрекнати от овластените, които не си изпълняват задълженията, че вместо да казват истината, трябвало да чистят снега (!?!?!). Това за всеки средно интелигентен човек обяснява и продължилата днес шизофрения, опровергаваща факти от преди 48 часа.

Докато се крадат пари, целогодишната ефективност от съществуването на кучкарника е сведена до 2-3 дни доброволчески труд, при всеки от които природозащитници кастрират стотици кучета и реално се решава проблема с популяцията на бездомните четириноги. За сметка на това разни хора с близки в общината получават заплати без да е ясно за какво точно.

Излишно е да питаме между 30 декември 2016 г. и 7.1.2017 г. кой е хранил по 2 пъти на ден кучетата, летящ вид ли е, след като няма и стъпка в дълбоко натрупания сняг. Ще научим истината точно толкова, колкото и лани. Защото тези, които би трябвало да отговорят са еднакво непритежаващи професионализъм и лишени от човечност!

RNS