Окръжната прокуратура във Варна приведе в изпълнение ефективна присъда, произнесена от Специализирания наказателен съд спрямо члена на организирана престъпна група Николай Спасов, по-известен като Чирпанския. 37-годишният мъж ще изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим, след като се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от състав на Специализирания наказателен съд. Определението на съда, с което е било одобрено споразумението, е влязло в сила.

Спасов е осъден за участието си в 7-членна организирана престъпна група, ръководена от Радослав Калчев – Черния Роди. Групата била структурирано трайно сдружение за извършване на престъпления по член 115, 129, 128, 143 и 131 от НК в страната.

Спасов участвал в нея от януари 2004 до 21 януари 2015 г., което е престъпление по член 321, ал. 3, във връзка с ал. 2 от НК.

Предстои да бъде изпълнена и друга влязла в сила присъда спрямо Спасов, по която той е получил наказание 1 година и 2 месеца затвор, след като също се признал за виновен и сключил споразумение със Специализираната прокуратура, което също е било одобрено от Специализирания наказателен съд. Обвинението по това дело срещу него е било като ръководител на организирана престъпна група от 3 лица с цел придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана, хероин и кокаин

37-годишният мъж е осъждан многократно, припомнят от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.

RNS