Работещите в МВР ще получат по 480 лв. коледни бонуси вместо предложените от министъра по 100 лв. Вътрешното министерство успя да намери изчезналите милиони, предвидени за увеличение на полицейските заплати. Това стана, след като един от синдикатите категорично се възпротиви на ниските премии и поиска  обещаното.

Това информира в. „Сега“.

47 000 работещи в МВР и миналата годна получиха по 480 лв. за Коледа.

Става дума за извънредни пари извън допълнителните възнаграждения, които в администрацията вземат на всеки три месеца. За „постигнати резултати“ тази година МВР вече е раздало 102 млн. лв. на служителите си.

Сумата от 20 млн. специално за коледни премии беше спешно отпусната от правителството по-малко от седмица след като вътрешният министър Младен Маринов обясняваше, че в момента това са възможностите и пари за повече от 100 лв. няма. Така се повтори сценарият от началото на годината, когато полицейските синдикати успяха да издействат 100 млн. лв. за увеличение на заплатите си. Тогавашният министър Валентин Радев обясняваше, че пари няма, а дни по-късно премиерът Бойко Борисов реши, че сумата ще бъде отпусната заради предупреждението на полицейските синдикати, че ще протестират по време на българското председателство на Съвета на ЕС.