Mинистерството на туризма въвежда спешни мерки за справяне с очаквания отлив на туристи по българското Черноморие. Една от тях е кампанията „Неочаквана ваканция“, съобщава bgonair.bg.

Целта на инициативата е всеки, който иска да плати две нощувки в България, да получи третата безплатно. Някои хотелиери са изчислили обаче, че безплатната трета нощувка за тях означава, че ще работят с над 30% отстъпка от цената.

Според тях мерките са закъснели.

„Очакванията на бизнеса са Министерството на туризма да беше се справило преди сезона. Тоест ние трябваше да сме много по-активни по отношение на реклама на пазарите“, заяви Живко Табаков от „Бургаски черноморски туристически район“

Идеята на министерството е, ако кампанията се окаже успешна, в така наречените „крила на сезона“ април и май, промоциите за българите да продължат и в активния туристически сезон.

Припомняме, че в края на 2017 г. министърът на туризма се похвали с ръст на туристите по морето и беше уверена, че все повече българи и чужденци ще използват Черноморието ни за ваканциите си. Днешните мерки подсказват, че прогнозите на Ангелкова са били далеч от реалността.

СНИМКА Kiril Dipchikov