Всякакви съмнение кой управлява и в чия полза държавата България, са разсеяни след казуса „Росенец“ – отделна част от територията, само защото на мястото са построени незаконно сараите на Доган.

Да благодарим на НСО, което е напълно безсмислена структура, с ниска – граничеща с брутална мутренска култура, изяждаща годишно наши пари, които иначе можеха да бъдат дадени за десетки болни деца, чиито работещи родители нямат пари за животоспасяващи операции.

Да благодарим на ДАНС, преките наследници на ДС – чийто кадри продължават и днес да управляват със същите методи на интриги и доноси.

Да благодарим на ГЕРБ, които срещу оцеляването и на третия си кабинет и узаконяването на серия от незаконни закони с помощта на ДПС, са готови на всякакви колоборации, реверанси и нарушаване на законите, допуснали НСО и сараите на Доган.

Да благодарим на БСП, чийто депутати честичко подкрепят ДПС в парламентарната зала. Които разхождат десетки хиляди на Бузлуджа, вместо да ги изправят пред МС с искане за справедливост и право в държавата.

Да благодарим на кмета на Бургас – иконата в ГЕРБ, единственият сочен реално за успешен, който е потъпкал също, както и днес обществения интерес в полза на Доган.

Да благодарим на ОбС-Бургас, които са извадили от защитена територия път – водещ до сараите на Доган, направили са го частен и по него вече не може да преминава никой нежелан от домакина.

Да благодарим на родната полиция, която преди седмица, на професионалния си празник, хленчеше народът да ги подкрепи заради ниските им заплати. Същите, които вчера пребиваха хора, от които молеха подкрепа, в София. Същите безпарковци, които днес нарушават основни права, част от Конституцията и от международното право, забранявайки на хората да стигнат до плаж – изключителна държавна собственост. Същите, които днес спонтанно, като другарите от ГЕРБ вчера пред МС, днес пазят „Рсенец“.

Да благодарим на премиера, който отново извади картата за етническото противопоставяне, бидейки съвсем наясно, че икономически октоподи притискат държавата и хората й. За това, че отказа да изпълни искане на НСО, без което днес даже подкрепящите Доган нямаше да могат да влязат в природния парк „Росенец“.

Да благодарим на прокуратурата, за която разкриването на престъпления отлежава до появата на нечий частен интерес, а не своевременно противодействие на престъпление.

Към всички горецитирани – не искайте война! Не е сигурно, че ще сте оцелелите след нея!

Да благодарим на БОГ, че сме живи, макар, че можеше ли това да е на едно друго, по-човечно място.

Да благодарим на всички, които и днес продължават да вярват, че имат сили да преборят мафията, хунтата и фактическите собственици на държавата, за да живеем с децата си достойно в България.

 

Калинка Пенчева