ДОБРО УТРО! В 8,15 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна и Добрич е 3°, които се усещат като 1°. Влажността на въздуха е 87%. Видимостта е 10 км. Атмосферното налягане е 1027 милибара. Вятърът е от изток със скорост 8 км/ч. Облачно е. През деня ще остане облачно. Максималните температури ще достигнат 5° за Варна и ще останат 3° за Добрич.

5° е температурата в Бургас, които се усещат като 0°. Влажността на въздуха е 81%. Видимостта е 7 км. Атмосферното налягане е 1026 милибара. Вятърът е от север-североизток със скорост 33 км/ч. Облачно е. През деня ще има леки преваляванията от дъжд. Максималните температури ще достигнат 6°.

Облачно е над Шумен, където градусите са 3° в този час, но усещането е като за -2°. Влажността на въздуха е 92%. Видимостта е 15 км. Атмосферното налягане е 1027 милибара. Вятърът е от североизток със скорост 22км/ч. През деня ще остане облачно. Максималните температури ще достигнат 4°.

Днес дъждът в повечето райони ще премине в сняг, най-късно след обяд в Югоизточна България. Значителни по количество ще са снеговалежите в планините, а почти без валежи ще е в югозападните райони на страната. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход – между 0° и 5°.

RNS