ТИР увисна от мост след верижна катастрофа на главния път Е-79 в района на Мездра. При инцидента има пострадали, съобщава МВР. 

Три коли са се ударили последователно в турски ТИР на моста над Искър на влизане в града след неправилно изпреварване, пояснява „24 часа“.

Автомобилите пътували за София, когато се сблъскали с ТИР-а на мокрото от дъжда шосе. От удара първата пострадала кола е напълно размазана, а в нея останали затиснати двама души. Наложило се е пожарникари да режат ламарините, за да извадят затиснатите.

Сред сериозно пострадалите са жена и детето й, които веднага са откарани в спешния център във Враца. От сблъсъка шофьорът на камиона е загубил контрол над управлението, ударил се е в насрещната мантинела и се е забил в парапета на моста, а кабината надвиснала над реката.

Временно е затворен главният път в района на инцидента. На място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут през Мездра-Роман-Златна Панега. Движението на леки коли в посока Видин се осъществява през Ребърково-Лютиброд-Челопек-Павлоче-Враца. Тежкотоварните автомобили, пътуващи за Видин, изчакват на място.

В района е станала и друга катастрофа.

Между Мездра и Враца лек автомобил се е врязал в задната част на ТИР, допълва nova.bg.