Кметът на Каварна – Нина Ставрева, буквално е неуморна в производството на гафове и скандали. Последно – подаде националния трикольор на Тервел Пулев наопаки – както се прави когато държавата е във война. Трети ден каварненци се смеят: „Да я бяхме накарали, нямаше така да се изложи! Тя си е достатъчна за резила!“

Учителката Ставрева, оцеляла в местния техникум само заради застъпничеството на бившия кмет Цонко Цонев, която изненадващо и за самата себе си го замести, една сутрин се събудила като голям фен на модата, че и на спорта. Госпожата, водена както обикновено от чужд акъл, официално щяла да кандидатира Каварна за европейски град на спорта. Типично за административния й потенциал, същата пропусна да съгласува решението си с местния законодателен орган – Общинският съвет.

Под надслова: „Да се спортува е модерно“, същата спретна истинска забава на неприятелите си в последен ден на изтеклата работна седмица.

СТАВРЕВА, ПУЛЕВ, ЗНАМЕ

За корона на усилията й еднозначно бе определено предаването на трикольора на Тервел Пулев. Госпожа педагожката разгъва знамето, държейки го с 2 пръста. Вторачена в тв камерата, в очакване на бурно одобрение от присъстващите в общинската зала, го подаде с червената лента отгоре. Даже първолачетата знаят, че знамето се обръща така само в случай на война. Знае го и Пулев, който веднага поправи кметската грешка.

В момента текат залози кое е възбудило мисълта на кмета в толкова различна от действията й посока. След като една от версиите набере убедителна преднина пред останалите, ще Ви я съобщим.

RNS