Д-р Силвия Томова от Държавна психиатрична болница „Карвуна“ в Балчик, обзаведе за своя сметка кабинет в Каварна. Той се намира на ул. „Г.Раковски“ 19. Това стана, след като местния общински съвет и председателят му Красимир Кръстев, отказаха да й разрешат ползването на помещение в иначе празната общинска поликлиника, намираща се в сградата на местната болница. 

Кабинетът работи и с направления от Здравната каса, издадени от лекари в цялата страна.

От публикация в социалната мрежа става ясно, че д-р Томова системно спонсорира практиката си в Каварна със средства, получени от болницата, в която работи. Тя е категорична, че го прави заради професионалната си отговорност към хората в Каварненско.

,5

От коментарите под публикацията става ясно, че инициативата на д-р Томова е посрещната с огромно одобрение и благодарност.

Жестът на д-р Томова е още по-ценен във време, в което много общински болници са пред закриване заради липса на средства у собствениците им и недостатъчна държавна подкрепа.

Каварненската болница е в колапс от 2 години. За това време, под вещото управление на Нина Ставрева, общината закри хирургичното отделение, натрупа стотици хиляди лева задължения и плаща със закъснение заплати на малцината останали специалисти. Според информация на RNS въпрос на седмици е здравното заведение на спре да функционира заради липса на пари, докато кметицата купува джипове и микробуси.

RNS