Областният съвет на БСП-Варна, чийто член е депутата Красимир Янков, се разграничи от думите и действията му, научи ексклузивно RNS.

На проведено заседание снощи, членовете на съвета са приели Декларация с 28 „ЗА“, 1 „ПРОТИВ“ и 1 „ВЪЗДЪРЖАЛ СИ“, като израз на становището си. Самият Янков, който е член на съвета традиционно не е участвал в заседанието му. Отсъствали са и протежетата му – депутатът Георги Андреев – бивш кмет от ГЕРБ, и шефът на БСП-Девня, Пламен Стоянов, известен с постигнатите повече от жалки резултати на последните избори.

Ето и самата Декларация:

декларация, красимир янков

Припомняме, че на 13 декември в предаване на национална телевизия добричкият депутат от столетницата отправи тежки упреци към лидера си Корнелия Нинова, призовавайки я и всички, участвали в приватизацията да напуснат политиката.

Според наши източници на „Позитано“ 20 Янков и още 5-6 негови другарчета системно нарушават правилата, като мълчат на партийните сбирки, но се изявяват като непримирими критикари по телевизиите. Становищата им са подозрително еднакви с атаките на ГЕРБ срещу БСП. Заради този факт у мнозина сред червените се наслагва подозрение, че е възможно шепата леви опозиционери да действат в координация с управляващата партия и в нейна услуга. Това е и причината, поради която партийни структура в цялата страна се дистанцират с декларации от въпросното поведение.

След последната си телевизионна изява Красимир Янков се опита и в Парламента и в партията да разясни, че не е искал да атакува Нинова, но никой не го бил разбран правилно.

RNS