(СНИМКА) Този партиен номад се представя за новият фаворит на Корнелия Нинова! Не е сигурно, че и тя знае!

Това е Генади Ганчев – известен политически номад, който в последните дни се самоопределя като „любимеца на Корнелия Нинова“. Добричлията, който е съселянин на придобилия европейска известност екс-депутат от ГЕРБ Живко Мартинов – „суджука“, успял да се фотне с лидера на БСП на 3 ноември. Тогава Корнелия Нинова беше в добружданския град, за да заяви личната си и партийна подкрепа към местните в борбата им срещу добива на шистов газ.

„Фаворитът“ не спирал да се хвали пред близки, познати и не чак толкова познати, как точно се били прегърнали другарски и разцелували с шефката на столетницата.

Лакърдиите за близостта с Нинова не са случайни. Те са част от схемата на Ганчев да узурпира лидерския пост на червените в Добрич. Единственият проблем за сега е, че самият Ганчев не се радва на необходимия за това авторитет и уважение. Ето защо е решил, че ще компенсира недоимъка си на гърба на Корнелия Нинова, категорични са дългогодишни партийци.

Кой е Ганчев и защо е редом с Нинова?

генади ганчев, корнелия нинова

 

До 2015 г. Генади Ганчев е активист на БСП. На изборите същата година той напуска партията и се кандидатира за кмет от НДСВ. Измяната буквално скандализира региона.

Логично Ганчев не става кмет, но влиза в Общинския съвет като член на коалицията „Ново начало за Добрич”. Същата е съставена от хора на НДСВ и ДПС.

Година по-късно политическият ренегат подава заявление до председателя на ОбС и напуска коалицията с „лични мотиви“, превръщайки се в независим общински съветник. Преди месеци Ганчев се връща в БСП. Веднага след скандала със „суджука“ той демонстрира готовност да оглави столетницата. Мнозина съзират в тази инициатива дългата ръка на Живко Мартинов, който би могъл да постигне контрол над опозиционната партия.

Самият Ганчев ту отрича, че е познат с Мартинов, ту разказва, че в Добрич всички се познават, ту твърди, че са „братя по оръжие“, ту – че никога не е говорил с него, въпреки, че майките им са от едно село.

Преди дни Ганчев е засечен в Добрич на разходка с Мартинов. Тепърва ще се коментира какви теми са обсъждали „непознатите братя по оръжие“. На този етап е безспорен факта, че партийният номад Генади Ганчев не е най-подходящата компания за Корнелия Нинова.

RNS