Собственикът на джипа, който беше сниман, че влачи вързано куче по варненски булевард, не е плащал и данъци. Неговото заведение „Кольовите манджи“, е заплашено от затваряне, заедно с още стотина търговски обекти в морската столица за аналогични нарушения, сочи списък на НАП-Варна.

В списъка на НАП с подлежащите на запечатване търговски обекти са изброени Калимански хан, бистро „Ола“, ресторант „Старата къща“, бар „Формула“, ресторант „При дядо Никола“, „Мидена къща“ и „Кръчмата Бийч“ на Крайбрежната алея, пицария „Магнолия“ във „Владиславово“, кафе-сладкарница „Дилайт“, бар „Ретро“ на пазар „Чаталджа“, снек-бар „Нелсон“ и кафе-бар „Острова“, рибен ресторант „Дантон“ и бар-клуб „Плаза“, винен ресторант „Винтаж 33“, снек-бар „Викинг“ и други.

Принудителната административна мярка „Запечатване на обект“ се налага заради данъчни нарушения. Санкцията е  за срок до 30 дни.

куче, пикап

Припомняме, че снимка на вързано за джип куче в безпомощно състояние по бул. „Левски“, предизвика истинска лавина от негодувание в социалната мрежа преди 4 месеца. След като се установи, че колата е собственост на съдържателя на „Кольовите манджи“, „Мамин Кольо“ и „Кольовите извори“, мнозина призоваха заведенията да бъдат бойкотирани. По случаят беше започнато досъдебно производство. Самият Николай Христов отрече да е управлявал джипа в този момент. На разследващите беше показал куче от същата порода в прекрасно здраве. Към момента няма официални данни какво е развитието по казуса.

rns