Адвокат Йордан Роев – бивш служител на МВР, твърди, че не е знаел, че внася наркотици в затворническото общежитие в Разделна. 

„Изнесената от прокуратурата информация е в противоречие с истината. От задържането си досега съм оказал пълно съдействие на органите по досъдебното производство. Въпросното пакетче беше предадено от мен с протокол доброволно. Съдържанието на това пакетче не ми е било известно. Аз съм обществена личност, член съм на УС на детски футболен клуб „Тополи“, упражнявам адвокатска професия. С епилепсия съм и се грижа за болната си майка, не мога да си вземам редовно лекарствата, ако съм в ареста. Вероятността да се укрия е сведена до нула. Искането за най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо мен е неоснователно. Искам по-лека мярка“, заяви днес в съда адвокат Роев, цитиран от varna24.bg.
Според държавното обвинение на 1 декември в 14 часа Роев е влязъл в затворническото общежитие в Разделна и след като е оставил всичките си вещи с неохота след подканяне е извадил и пакетче с цилиндрична форма с размери 2 на 10 см., обвито  с черна скоч лента. В него били открити 2 прозрачни пликчета с 4, 37 гр. хероин и 5,03 гр. производно на амфетамините.
адв. йордан роев
Адвокатът на Роев, Николай Балачев, обясни, че клиентът му е с тежки здравословни проблеми и получава епилептични припадъци. Освен това се грижи за болната си майка. Според защитата условията в следствения арест не са адекватни за полагане на грижи за здравословното му състояние.
Въпреки това съдията се произнесе, че предвид адвокатската си професия Роев може да извърши друго криминално престъпление и наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
За престъплението на адвоката, който е и бивш служител на полицията, законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода.