Нов кувьоз за бебета, закупен със средства от издадените пласмасови капачки вече е дарен на родилно отделение в МБАЛ „Св. Анна“. Уредът беше предаден от Vladislav Nikolov, председател на сдружение „Аз вярвам и помагам“. Средствата за него – от 21 тона пластмасови капачки.

В инициативата миналата събота се включиха и жители на Шумен, Разград, Добрич, Попово, Обзор, Бяла, както и на други градове от цяла Североизточна България.

На щастливото събитие присъства и кметът на Варна – Иван Портних.

Той каза:

КУВЬОЗ, КАПАЧКИ

„Подкрепям тази инициатива, защото тя обединява и дарява. Вярвам, че тя има и възпитателен ефект – както за доброволчество, така и по отношение опазването на околната среда и рециклирането. Община Варна също подкрепя здравното заведение – тази година отпуснахме 550 000 лева за основен ремонт на родилното отделение и неонатологията в болницата.“

КУВЬОЗ, КАПАЧКИ

Градоначалникът припомни, че изцяло са реновирани всички стаи, санитарни, помещения, а родилните зали са облицовани с антистатични и антимикробни покрития.

В момента се изгражда нов вход към болницата и нов паркинг.

Кметът благодари на сдружение Аз Вярвам и Помагам с пластмасови капачки, на доброволците и на всички, които подкрепиха кампанията.

КУВЬОЗ, КАПАЧКИ

Той изрази увереност, че следващата инициатива ще е още по-успешна.

RNS