(СНИМКИ) Варненка: Полицаи потрошиха без причина дома ми

Полицаи проникнаха незаконно в дома ми и без причина го потрошиха, оплака се варненка пред rns.

Имало кражба и полицаи от Четвърто ПУ заподозрели приятеля на дъщеря ми. За това вчера дошли в дома ни. Тя още спяла. Като отворила вратата й тикнали оръжие в лицето. Свалили я на земята. Натиснали й врата с кубинка. Дъщеря ми е 40 кг. Не знам какво толкова ги е уплашила. Влезли, постояли и си заминали. Няколко часа по-късно буквално с взлом проникнали през задната врата в къщата ни. Почнали да разхвърлят и трошат. Не знам какво са търсели. И първият, и вторият път не са показали заповед за претъсване. Като долнопробни крадци и вандали влезли в дома ни и счупили каквото им попадне пред очите. След това задържали дъщеря ми и приятеля й. Малко след това ги освободиха, защото продължаваха да нямат причина да ги държат. Нагло ми обясниха, че оттук – нататък каквото и да се случи, те ще са виновни.

Това разказа потресената жена. Тя е категорична, че никой от близките й с нищо не е предизвикал неадекватните действия на униформените.

Превърнаха дома ми в клошарско сборище. Нямам представа кой ще плати за счупената техника, телевизора, шкафове, картините и дори тавана ни, недоумява потърпевшата.

Според адвоката й, влизането и претъсването в дома й е напълно незаконно, извършено е без задължителното разрешително.

Няма как в случая да става въпрос за неотложни мероприятия от страна на полицаите, защото те са били допуснати в къщата по-рано и въпреки липсата на заповед за претъсване, са извършили огледа си, категоричен е адвокатът.

1 2 3 4 5 6