Варненци от ул. „Букет“ изпълниха заканата си и протестираха тази вечер против неадекватното поведение на общината и ВиК. Както вече писахме, те се жалват, че от години улицата им се очъкалява без да се асфалтира, а от ВиК отказват да им дадат индивидуални партиди и отчита потреблението на вода на цялата улица с един водомер, след като живеещите за своя сметка са изградили мрежата.

Преди дни живеещите на улицата изпратиха поредното писмо-молба до община Варна и до ВиК. След като не последваха никакви действия те предупредиха писмено за намеренията си да протестират на околовръстното.

„Извиняваме се на всички съграждани, но всички варненци трябва да разберат, че улицата ни се ползва като касичка за усвояване на общински средства. С пари на всички варненски данъкоплатци на ул. „Букет“ се полага чакъл. Дъждовете свличат камъните на околовръстното. След това пак всички плащаме камъните да се изметат от пътя. После всичко се повтаря отново. По наши изчисления за краткотрайната чакълеста настилка до момента са изхарчени не по-малко от 80 000 лв. За нас е пълна загадка защо улицата не се асфалтира“, споделиха протестиращите пред репортер на RNS.

ул. букет ул. букет ул. букет

В момента на околовръстното е истински транспортен хаос. Има колони от автомобили в двете посоки, включително и автобуси на Градски транспорт. Протестиращите се заканват, че всяка вечер ще е така, докато общината и ВиК не предприемат адекватно решение на поставените въпроси.

ул. букет ул. букет ул. букет

Съветваме водачите да избягват района и да избират околен маршрут за придвижване.

RNS