Не съществува по-добър начин да се видят селата и природата на Европа от пътуване с влак. Ако планирате европейско пътешествие, най-добре е да го направите с този превоз. Ето ги и най-хубавите железопътни маршрути:

ШОКОЛАДЕНО ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ШВЕЙЦАРИЯ

Той е еднакво впечатляващ и през лятото, и през есента. Жп-линията минава през планините, разкривайки прекрасен изглед към Женевското езеро и средновековния град Грюгер.

ЖЕЛЕЗОПЪТНА ЛИНИЯ ВЕНЕЦИЯ-МЮНХЕН

Директната линия от Венеция до Мюнхен минава през живописни италиански долини и села, през изумителните гледки на заснежените върхове на Алпите и достига Бавария.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ТИГНЕС, ФРАНЦИЯ

Тази жп-линия минава през най-хубавия регион ни Франция – Прованс. Той е известен с прекрасната си природа и живописни пейзажи. Влакът прекосява реки, мостове и прекрасни малки селища.

ТРАНССИБИРСКА ЖЕЛЕЗНИЦА-РУСИЯ

Този легендарен път е икона за руската култура. Преминава през осем часови зони, за да стигне от столицата Москва до пристанищата на Тихия океан.

СКОТСКИ ВИСОКОПЛАНИСКИ ПЪТ -ШОТЛАНДИЯ

Кръговата железница минава през най-високия връх в Обединеното кралство – Бен Невис, както и езерото Loch Morar. Някои от местата, които ще видите са ви познати от филмите за Хари Потър.

ЖЕЛЕЗОПЪТНА ЛИНИЯ РАУМА, НОРВЕГИЯ

Прекрасните места на норвежката земя, известна с девствената си природа, могат да се наблюдават през високите прозорци на планинската линия. Тя преминава покрай смарагдово зелената река Раума, през карстови извори и зелени долини.

ПЪТ ИЗ ВЕЛИКАТА БРИТАНИЯ

По тази железопътна линия могат да се видят много исторически места, градове и замъци.

ЖЕЛЕЗОПЪТНА ЛИНИЯ ШВЕЙЦАРИЯ – ИТАЛИЯ

Пътят минава от Швейцарските до Италианските Алпи пред уникална природа, тунали и китни селца.

smart.sdk.mk
превод RNS