Колите на двама от основните свидетели по „суджукгейт“ са запалени нощес в Добрич и са напълно унищожени, научи ексклузивно rns.

Сигнали за престъпните посегателства са получени в ОД МВР – Добрич, около 3 часа тази сутрин.

Автомобилите са шкода и БМВ. Те са били паркирани пред домовете на потърпевшите, които са на около 300 м един от друг. Изпълнителите на мръсните поръчки са опожарили първо немската машина и 20-ина минути по-късно и втората. Пламъците са нанесли щети и на една от жилищната сграда, пред която е било паркирано БМВ-то.

1

Местопроизшествията са посетени от дежурна оперативна група. Извършен е първоначален оглед. Експертите категорично колите са горели, след като са залети със запалителна течност. Те изключват възможността пламъците да са предизвикани от технически неизправности. Днес, в светлата част на деня, ще бъдат извършени повторни огледи. Образувани са досъдебни производства за изясняване на обстоятелствата по престъпленията и да бъдат уличени извършителите.

2

„Семействата ни, децата ни, са изключително притеснени. Не от страх, а от гняв, че на тези „суджуци“ нищо не им се случва. Няма справедливост. Държавата не демонстрира потенциал да противодейства на престъпниците“, заяви пред rns един от потърпевшите. Той е категоричен, че докато „суджуците“ са недосегаеми, градът няма да се успокои.

„Още през миналата година сигнализирахме окръжния прокурор на Добрич, че Петър Малджиев – един от обвиняемите заедно с Живко Мартинов и Веселин Колев, ни заплашва, че животът, здравето и имуществото ни са „под прицел“. Тази нощ, за пореден път, разбрахме, че нищо по защитата ни не е предприето.“, коментира другия потърпевш от престъпленията.

Припомняме, че огнената атака идва дни, след като потърпевшите за пореден път споделиха чрез медии пред обществеността, че са подложени на безпрецедентен институционален натиск, след като са станали свидетели по „суджукгейт“. С 5 обвинения по него е бившият депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов, бившият силовак Петър Малджиев, който има обвинения за принуда и заплахи с убийства и бившият директор на ОД МВР-Добрич, Веселин Колев.

rns