Над 1000 подписа против сделката за ЧЕЗ събра БСП сред симпатизантите си в Аксаково, Суворово и Вълчи дол за няколко часа днес. Те са част от подписката под надслов „Национална гражданска инициатива държавата да отмени сделката ЧЕЗ – България“.

иван иванов

Припомняме, че в началото на тази седмица ръководството на най-голямата опозиционна партия взе решение на заседание на своето Изпълнително бюро българите да заявят волята си ако са против скандалната покупка на най-големия енергодоставчик от Гинка Върбакова.

Както вече стана ясно, сделката е обвита в мистерия. Освен въпросителните около финансирането на покупката се твърди, че пазарджиклийката ще стане собственик на не повече от 4% от активите на дружеството.

подписка, аксаково, чез

Народните представители от „Коалиция за България“ – Варна, Иван Иванов и Анелия Клисарова, придружени от областния ръководител на червените Цонко Цонев, посетиха партийния клуб в Аксаково.

подписка, аксаково, чез

На среща с членове и симпатизанти, организирана от общинския шеф д-р Десислав Тасков, присъстваха десетки души от аксаковската община. Извън подписката хората и гостите дебатираха въпроси, свързани с проблемите в НЗОК ,съдебната власт, както и затрудненията в общуването с местната власт в община Аксаково.

подписка, аксаково, чез

При аналогичен дневен ред протекоха и срещите в Суворово и Вълчи дол.

RNS