Катаджии на ПУ-Аксаково, засичат скорост и правят проверки на шофьори рамо до рамо с проститутки на стария път от Девня за Варна. Служителка на реда и колегата й не виждат нищо обезспокоително в парадоксалната ситуация. След наш сигнал на тел. 112 незабавно са предприети действия и 10 от жриците на любовта са задържани в полицейските управления в Аксаково и Трето РУ. 

Днес е Черешова задушница. Това изобщо не пречи на изброени от наш екип 20-ина проститутки да обслужват клиенти по пътя от Повеляново за Варна. Някои от тях са буквално на разклона за Тополи, където е гробището и днес има засилен трафик.

Разстановени са като шпалир при посрещане на ВИП-персона – през 200-300 м. Повечето от тях са си създали уют в „офиса“ под открито небе. Върху 2 гуми са поставили пластмасови седалки, за да чакат удобно клиенти.

Гледката не е необичайна. Стресиращ е фактът, че на 50 метра от едната платена любовчийка е паркиран брандиран автомобил на Пътна полиция към РУ-Аксаково. Екипът е повече ангажиран да засича нарушители на разрешената скорост и да проверява шофьори, отколкото да забележи, че булката системно напуска кофата, върху която седи и се оттегля в поредната кола, влязла в отбивката.

КАТАДЖИИ, ПРОСТИТУТКИ 512 10 4

Госпожо, знаете какъв е реда да подадете сигнал, разяснява мъдро униформената катаджийка със стоп-палка в ръка. Поведението й не индикира притеснение, че на метри от нея се извършва престъпление. Няма отговор и на въпросите защо не е написала акт на проститутката за продължителен престой до пътното платно, каквито права има по ЗДвП. Не се е сетила, че би могла да отиде и сама да я задържи, тъй законът й е дал всички полицейски правомощия. Нито да уведоми колегите си от криминална полиция да дойдат и поне те да вземат оношение спрямо затрупаната с кърски клиенти жена.

16
20

Надлежно подаваме сигнал на тел. 112 в изпълнение на полицейското разпореждане от страна на униформената. Диктуваме и номера на полицейския автомобил, чийто екип е отдаден на санкции на пътни нарушители, без да му пука за явно извършвани престъпления.

Старшият на екипа примигва на въпроса ни защо не правят нищо срещу проститутките. После ни уверява, че пишели актове, „но нищо не се случвало“. Накрая патрулката отпрашва и спира при поредната проститутка. Защо – не е ясно!

13 14

Междувременно, в рамките на 20 минути, въпросната проститутка успява да комуникира с мъжете в поне 3 коли – с разградски, търговищки и варненски номер. Отбивката, скрита зад високи дървета е превърната в „студио“ за ласки.

7 КАТАДЖИИ, ПРОСТИТУТКИ

Малко по-към Варна засичаме тъмно зелено „Ауди Б4“. От него тъкмо слизат поредните две булки. Не е ясно шофьорът клиент ли им е бил, брат или мъж е на някоя от тях или просто им е сводник, който ги доставя до работните места. На колата се мъдри надпис „Хулиган“.

В късни следобед става ясно, че след нашия сигнал в РУ-Аксаково и в Трето РУ са задържани 10 жени, за които има съмнение, че получават доходи по не трудов и неморален начин. За последното си има член в Наказателния кодекс и ясно е указано какво наказание се полага за извършителите на тези деяния.

Началник на РУ-Аксаково, на чиято територия днес бяха повечето изчакващи практикуващи платена кърска любов е Милен Великов. Същият беше изпратен в Провадия, след като началник на Пето РУ бе пропуснал, че един от подчинените му е член на организирана престъпна група за търговия с наркотици и май самият той зависим.

След 22 дни спане на полицията, намериха Александра убита в градското нарко свърталище в Провадия

В Провадия Милен Великов успя да затвърди нивото на потенциала си. 22 дни гордеещият се с оперативната си мисъл, не се сети подчинените му да обходят 100 м от къщата на обявено за издирване момиче. Същото бе намерено изнасилено и убито в първата изоставена сграда до дома му.

Измамнички безнаказано завлекли над 200 000 лв. от над 20 души за 2 г., началникът на полицията – повишен

Милен Великов проспа и с години работеща схема за измами. След тези провали, същият бе преместен в Аксаково, което си е чиста награда, защото вече не пътуваше с километри от дома си до работата си, припомнят запознати с кариерата му.

Повече от обидно е шофьорите да бъдат дебнати за санкции, докато дебнещите не виждат престъпления, извършвани под носа им, е коментарът ни по темата.

А, дали началникът е отговорен за подчинените си, е повече от ясно!