„За мен е чест и удоволствие да присъствам на тържеството в един от най-утвърдените университети, който е образец за образование и покрива всички световни стандарти, където бъдещите млади лекари, фармацевти, стоматолози и здравни специалисти, се обучават по най-добрия и иновативен начин.“

Това каза кметът Иван Портних в приветствието си към студенти и преподаватели на Медицинския университет във Варна по време на тържествената церемония по началото на учебната година.

 

 

 

 

,3

,2 ,7 ,6

През тази година 1400 първокурсници, сред които 300 чуждестранни студенти, ще започнат обучението си в Медицинския университет. Най-добрите от тях днес символично бяха облечени в бели престилки и положиха своята първа клетва за започване на обучението си.

,4 ,5

„Благодаря на ректора и ръководството на университета, затова че допринасят в изключително висока степен за утвърждаването на Варна като образователен център. Сигурен съм, че съвместно с Вас ще успеем да създадем условия младите хора не само да избират Варна като място за своето образование, но и да се реализират тук, в морската столица. Скъпи студенти, Вие сте нашият капитал, Вие сте лицето на Европейската младежка столица. Пожелавам на всички спокойна, ползотворна и успешна академична година!“, каза още кметът Иван Портних.

RNS