(СНИМКИ) Нина Ставрева се обзаведе и с джип! Шофьорът й – също!

Кметът на Каварна Нина Ставрева, която последно национално нашумя с безобразната схема на общинско озеленяване през брат й, преди дни е станала собственик на джип хюндай. Според съседи аналогично, дни след нея се е сдобил и шофьорът й, известен с прозвището Халвата.

Покупката на возилата е предшествана от три събития. Подарени от община Каварна без нужда 97 000 лв. на сметопочистващата фирма, в която на възлова позиция е братовчед на Ставрева. Доклад на АДФИ, предоставен на прокуратурата по темата. Прокурорска проверка за 300 000 лв. държавна целева субсидия за местния музей, която е изхарчена незнайно защо, но не стигнала до музея. Трето е скандалното решение на ОбС – Каварна, по предложение на кмета Ставрева да се продаде общински терен на местния бизнесмен Валентин Николов, известен с прозвището Цуци. Той е хотелиер и получава удобния парцел на твърде ниски цени, категорични са несъгласни със сделката съветници. Същият беше парламентарен съветник на скандално известния вече екс-депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов – „суджука“.

ДЖИПОВЕ, СТАВРЕВА

Според собственици на автокъщи, чисто нова кола от модела на Ставрева струва 60 000 лв. с ДДС. Въпросния хюндай е стока на банкова лизингова къща и е закупен чисто нов на името на Нина Ставрева. На този етап си запазваме коментара за 5-цифрената сума, която е платила госпожата за чисто новата кола, тъй като сравнението между законните доходи и демонстрираните разходи са предмет на друга институция.

Нова кола има и отколешният близък на Ставрева, понастоящем неин шофьор. Той все още го кара с транзитните номера, но вече бил черпил съседи за придобивката. Преди години по едно и също време двамата си купили „Рено Сценик“. Сега традицията прелива в хюндаите, които кротко се паркират зад сградата на общината (на снимката).

Стана кмет и от кола за 3000 лв. седна в кола за 30 000 лв. (на снимката – новия джип и старото рено на Ставрева). Това е стандарт, коментират възмутени каварненци.

ставрева, джипове

Припомняме, че на последната сесия на ОбС отново по докладна на Ставрева, беше прието да й бъде купена служебна кола за 80 000 лв. Съпартийци на скандалната кметица определиха мераците й като грозна демонстрация на фона на изключително бедната община и натрупаните финансов недоимък и неразплатени суми.

Ставрева, която пое общината с обещания за прозрачно управление и теза, че искала да бъде запомнена със социалната си политика, няма да бъде запомнена с изпълнението и на двете.

RNS